Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României

Centrul Comunitar Generatii

Status: Fundraising

În fiecare luna, micuții de la centrul de zi Generații și voluntarii vârstnici sunt sărbătoriți. Am ales să le fim alături și să îi înveselim pentru că ziua de naștere este acel moment în care ei resimt și mai acut singurătatea și lipsurile materiale. Fă-le o bucurie copiilor și vârstnicilor din Centrului Comunitar Generatii. Donează-ți ziua de naștere! 

 

 

 

[ Show more ]

28,452 RON

Raised:

15

Supporters:

147

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Centrul Generații este un proiect care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici. Aducem împreună persoane aparținând mai multor generații și creăm cadrul în care vârstnicii, tinerii și copii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc.

Abordarea intergenerațională are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate iar interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Centrul Comunitar Generații este un centru de zi pentru copii cu situații financiare dificile. Copiii și tinerii beneficiari învață să respecte bătrânețea, găsesc în vârstnici căldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodată, învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor, sunt asistați la teme.

În același timp, energia copiilor și experiența vârstnicilor fac echipa bună la Generații. Vârstnicii care vin ca voluntari uită de singurătate și se simt mai utili, mai activi, regăsesc gustul de a trăi, se molipsesc de pofta de viață a celor tineri. Vârstnicii evită astfel singurătatea, depresia și izolarea și își găsesc utilitatea prin participarea la diferitele activități sau făcând voluntariat în beneficiul celor tineri.

 

Mai multe detalii pe http://centrulgeneratii.ro/