Fondul pentru Vârstnici

Status: Fundraising

Fondul pentru Vârstnici este un fond de urgență creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România și gestionarea izolării sociale determinată de coronavirus. Acest fond susține nevoile vârstnicilor din orice zonă a țării, în special pe cei afectați de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie.

 

Suma:

9,150 RON

Galantomi:

5

Donatii:

69

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Fondul pentru Vârstnici a fost creat pentru a susține pe perioada pandemiei vârstnici din orice zonă a țării, în special cazurile cele mai grave, pe cei afectați de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie. Sunt multe moduri în care pot fi sprijiniţi în această perioadă: ajutor material, îngrijire la domiciliu, procurarea de alimente şi medicamente, cumpărături livrate acasă, sprijin emoţional, alinarea temerilor şi a singurătăţii.

Răspundem nevoilor lor şi le suntem aproape, printr-o reţea de servicii sociale activă acum în comunităţi. Sprijinim cu cele necesare vârstnici din București, Brăila, Constanța, Bacău, Cluj Napoca, Brașov, Războieni (Alba), Reghin (Mureș), Nicorești (Galați), prin ong-urile noastre partenere.

Prin intermediul Telefonului Vârstnicului, o linie de ajutor operată de Fundația Regală Margareta a României, operatori specializați în asistență socială și psihologi răspund cu suflet în fiecare zi, identificând problemele vârstnicilor și resursele disponibile pentru ei în comunitate.

O echipă de psihologi oferă zilnic consiliere și sprijin emoțional, iar voluntari pregătiți de Fundație oferă alinare vârstnicilor afectați de singurătate, care au nevoie de un interlocutor, creând relații telefonice cu aceștia prin apelarea lor săptămânală.

Pentru cei care înfruntă fără ajutor situații dificile de viață, este nevoie însă de ajutor susținut și constant, precum și de serviciile îngrijitorilor la domiciliu sau alte tipuri de sprijin practic.

Vă mulțumim pentru susținere!